Šī ir mana vīra iecienītākā zupa, un viņš bieži lūdz, lai to pagatavoju. Tā kā recepte ir vienkārša, es labprāt to daru. Tikai svarīgi nepārspīlēt, lai zupa neapnīk.
Lai gan – tā ir tik garšīga, ka tas diez vai notiks. Receptes pamatā ir zivs (var izmantot jebkuru, un garša būs lieliska, bet es izvēlos konservētu tunci, jo tas ir ērtāk) un vairākas citas svarīgas sastāvdaļas.
Tā kā zupas sastāvā ir daudz šķidruma, tās palīdz uzturēt organismu hidratētu, kas ir īpaši svarīgi, ja ikdienā netiek uzņemts pietiekami daudz ūdens.
Konservēts tuncis piešķir zupai dziļu, nedaudz sāļu un umami pilnu garšu, kas labi papildina citas sastāvdaļas. Tunča konservi ir jau gatavi lietošanai, tāpēc nav jāuztraucas par ilgu gatavošanu vai sarežģītu sagatavošanu. Sātīgums un barojošās īpašības – tuncis ir olbaltumvielām bagāts, kas padara zupu ne tikai garšīgu, bet arī ļoti sātīgu un uzturvielām bagātu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Pagatavošanas gaita
Cepiet sīpolu nelielā augu eļļas daudzumā, līdz tas kļūst zelteni. Tad pievienoju burkānus. Burkānus sagriežu strēmelītēs, bet var arī sarīvēt. Apcepu vēl pāris minūtes.
Kādi patiesībā noslēpumi slēpjas, ja bezdelīga apmetusies tavās mājās
Es vāru kartupeļus sālsūdenī. Var pievienot dārzeņu buljonu – būs vēl garšīgāk. Prosu labi nomazgāju un uz minūti apleju ar verdošu ūdeni. Tad liku pannā kopā ar kartupeļiem. Un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Tas ir aptuveni 10 minūtes.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk